11 – 17 Mars: Painting Ladies

Posted in Tidigare utställningar i urval

11 – 17 Mars: Painting Ladies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För sjätte gången ställer vi ut på Söder, nu på Galleri Movitz, Hornsgatan 40.

2007 var vi några elever hos Anna Toresdotter, som började prata om att vi kanske skulle ta och ställa ut tillsammans. Anna Toresdotter är en mycket välkänd konstnär från Luleå, bosatt i Roslagen. Vi hade alla målat ett 10-tal år hos henne och kände att nu måste det hända något mer.  Hösten 2008 blev det verklighet. Vi bildade Painting Ladies och hade en mycket lyckad och välbesökt utställning på Galleri Hagman på Bellmansgatan i Stockholm och i augusti 2010 kom utställning nr 2. Sedan har olika konstellationer av Painting Ladies haft utställningar 2011, 2012 och 2103 på Galleri 40 (numera Galleri Movitz) på Hornsgatan. Några av oss har målat sedan barnsben och några började mitt i livet. Intresset för måleri och konst har vi alltid burit med oss. Tillsammans har vi haft ett 60-tal utställningar genom åren.

Berit Billersjö: Målning har alltid varit mitt stora intresse, och efter att ha provat olika metoder fastnade jag för oljemåleri.  Eftersom jag har växt upp på en bondgård (i Vallentuna) blir det ofta motiv från naturen. Grönsaker och frukter är vackra, både i färg och form men nu har jag också börjat hitta andra motiv som jag gillar att måla.

Eva Heibert: Jag bor på Söder där jag är född, men har flyttat runt en hel del genom åren. Jag har arbetat med färg, form och layout i större delen av mitt liv. Att måla var en dröm, som blev verklighet för ganska många år sedan nu. Vill måla tavlor som gör mig glad! Och jag är glad och blir glad! Självklart hoppas jag att du också blir glad av mina tavlor. Jag tycker om mycket färg och det har blivit många frukter och träd på mina dukar. Ta gärna en titt under Mina Tavlor.

Ingegerd Mällberg: Jag har alltid tyckt om att teckna och måla men först när barnen blev stora kunde jag börja gå kurser. Jag började med akvarellmålningar men har gått över till olja och akryl. Min första utställning hade jag redan 1987. Jag har också ställt ut många gånger i Grisslehamn i GMSS klubbhus, det lilla röda huset i hamnen intill färjelägret.

Lotta Ränzlöv: Född i Skåne, men har under 15 år varit bosatt i Stockholm. Nyligen flyttade jag tillbaka till hemstaden Helsingborg. Måleriet har alltid varit mitt livs glädje och energikälla. Jag är huvudsakligen självlärd och har målat större delen av mitt liv, men mer aktivt sedan mitten av 80‐talet. Nu målar jag helst i olja och akryl. Oftast är det motiv från naturen med speglingar och skuggor. Tavlorna får gärna hänga ihop – antingen genom motivval eller i form av diptyker/triptyker.

Suzanne Ivarsson: Jag har arbetat i bankbranschen i hela mitt liv men alltid haft intresse av att teckna och måla. Träffade Anna Toresdotter -97 och har målat hos henne sedan dess. Mina motiv är för det mesta ganska detaljrika och verklighetsföreställande men ibland tänker jag fritt och låter fantasin flöda.