26 Feb – 3 Mars: ’Likasamma din mamma!’

Posted in Tidigare utställningar i urval

26 Feb – 3 Mars: ’Likasamma din mamma!’

 

 

 

 

 

 

 

 

Likasamma din mamma! – en utställning av Ken Andersson och Eva Lalander.

En veckas resa i No Wavefoto och collage du inte får missa.

Ken Andersson fick ju nyligen priser i två kategorier på Gaffa Photo Awards. Både i kategorin Årets feature samt i kategorin Årets publikbild. Här ställer han ut foto för andra gången i Stockholm.

Utställningen är uppe endast en vecka – så kom i tid!

På Slutvernissaget kommer Hellon (Eva Lalander, Mats Grönmark ) som tidigare har gjort två bandspelarperformance och kommer med en ny uppsättning Tandbergbandspelare  och ljudexperiment även denna gång.

 

KEN ANDERSSON som enligt honom själv går i vanföreställningen att han har ärvt sin kamerablick från sin pappa som kom från Kina men jobbade som free-lance fotograf i Sydafrika (de har aldrig träffats…) Han har en förkärlek för vemod och svärta. Vilket ofta syns i de alster som han trycker fram – vare sig det är artistfotografering, abstraktioner eller fångade känsloyttringar. Han har haft en utställning tidigare som gick under namnet No wave som till största del var en retrospektiv betraktelse med tyngdpunken på rockfotografering. Namnet No wave, är lånat ifrån den korta musikscenen som uppkom i New York runt 1978-1979 som sökte nya vägar musikaliskt  och inte följde någon av de givna formerna. Att se på fotograferandet på samma sätt är något som Ken Andersson alltid kommer att ha med sig.

http://kenandersson.com/

 

EVA LALANDER fick sent en förfrågan att vara med och ställa ut collage på den här fotoutställningen. En inbjudan från favoritfotografen kunde inte refuseras.  Och en idé väcktes. Den här gången handlar allt om kollageprintar på akvarellpapper. Eller det yttersta resultatet av åratals samlande av intressanta bilder att skapa nya universum med. Att hitta det komiska, det absurda, det magiska, det vackra och det oväntade. Hon har tidigare förutom designat skivomslag ägnat sig åt måleri och gjort musik haft ett antal utställningar på bla. Larrys Corner, Galleri Kronan (Norrköping) Galleri Axel och Hedengrens bokhandel. Hon har även bandet Eve and the Last Waltz som gjort fem album och planerar att måla i akvarell mycket snart.

http://www.rhythmace.se/eve/evenews.htm

 

Vernissage fredag 26:e Februari