Posted in Tidigare utställningar i urval

27 jan – 2 feb : HELBRINK och MIROW

 

27 jan – 2 feb HELBRINK och MIROW

Färg och känsla dominerar Galleri Movitz under slutet av januari. Konstnärerna Hanne Helbrink och Lena Mirow ställer nu ut tillsammans för första gången. De arbetar i olika tekniker – Hanne förmedlar en slags emotionell nyfikenhet genom måleri med mycket färg medan Lena visar på hur sammansatta vi är i tekniken assemblage  – men starka känslor förenar dem och deras verk kompletterar och förstärker varandra på ett oväntat och spännande sätt. Välkomna att se 2/3 Helbrink och 1/3 Mirow!

Vernissage lördag 28 januari 12.00 – 17.00.

Utställningen är sedan öppen sön 12.00 – 16.00, mån-ons 11.00 – 18.00  och sista dagen torsdag 2 februari 11.00 -15.00.

 

Hanne Helbrink’s konstnärliga begåvning är enkel att se. Mötet med henne ger en direkt värme och energi. Färg är Hannes uttryck och känsla. Hon målar mycket lager på lager. Det kan handla om att våga kombinera olika färger som man egentligen inte tror passar ihop. Hannes målningar förmedlar en slags emotionell nyfikenhet på fortsättningen. Hanne Helbrink har ställt ut på bl.a. Lomma konstförening, Showroom Simrishamn , Galleri Engelen Lund o biblioteken i Lomma o Skanör. (hannehelbrink.tumblr.com)

 

Lena Mirow visar på hur sammansatta vi är och det sköna, sköra och samtidigt starka i oss. Ibland bildar delarna en fantastisk enhet. Ibland brister det. Hon arbetar med bl.a. vackert rostigt metallskrot och krossat porslin mot metallnät. Lena har varit journalist och diplomat. Efter år av utlandsstationeringar, rapportering och internationella förhandlingar har konsten nu åter en central plats i hennes liv. Lena Mirow har ställt ut i New York, London, Helsingfors förutom i Sverige. (mirow.se och @mirowartist)

 

Detta bildspel kräver JavaScript.