27 maj – 1 juni: Emma Winéus

Posted in Tidigare utställningar i urval

27 maj – 1 juni: Emma Winéus

 

 

 

 

 

Uppväxten i ett kreativt hem i Jönköping, med en mamma som kläddesigner och en pappa som konstnär och entreprenör, har gjort att jag har kreativiteten i blodet. Många söndagar satt jag och pappa vid det stora slagbordet i vardagsrummet och han introducerade mig till en värld bestående av pastellkritor, akrylfärg, gouache och akvarell. I mammas ateljé satt jag som liten på golvet och sorterade knappar i färg, kände på textilier och följde intresserat hennes arbete från idé till färdigt plagg.

Intresset för färg, ljus och bild gjorde att jag tidigt började fotografera och under gymnasiet hade jag eget mörkrum där jag spenderade kvällar och helger med arbetet att framkalla bilder jag fotograferat.

Efter en 1-årig fotografisk utbildning i Göteborg flyttade jag som 20-åring till Stockholm för vidare grundläggande konstnärliga studier samt en 5-årig utbildning på Konstfack till inredningsarkitekt och möbelformgivare.

Måleriet har hela tiden funnits med parallellt vid sidan av studier och arbete och mina målningar har ställts ut ett flertal gånger i Stockholm, Båstad och Uppsala.

Jag målar främst med akrylfärg på canvasduk och ofta många lager ovanpå varandra. Målningarna kan vara abstrakta, föreställa landskap eller stadsbilder, det som förenar dem är färgerna och ljuset. Min önskan är att man ska bli glad av att betrakta mina målningar, lika glad som jag är när jag målar dem.

Jag har sedan en tid tagit en paus i mitt yrke som Inredningsarkitekt för att fullt ut satsa på måleri och formgivning i  företaget Emma Winéus Creative Art.

/Emma Winéus

instagram.com/emmawineus, facebok.com/emmawineus.creativeart

 

Vernissage fredag 27:e maj kl 15-20

Öppettider

Lör – sön kl. 11-16

mån – ons kl 11-18