Posted in Tidigare utställningar i urval

Anette Carlsson Moberg & Emma Winéus

6 – 11 Oktober

De två konstnärerna Anette Carlsson Moberg och Emma Winéus följde varandras arbeten på instagram. När de för första gången träffades i verkligheten bestämde de sig för att ställa ut sina målningar tillsammans, och det på Galleri Movitz i Stockholm.

Anette är uppvuxen på västkusten, utbildad på Textilhögskolan i Borås och KV-Konstskola i Göteborg. Nyfikenhet och upptäckarglädje är karaktäristiskt för Anettes måleri där tusch och akrylfärg gärna används. Metoden är intuitiv och flödande. Inspiration hämtar hon i naturens växlingar och årstidernas färgpalett.

Emma är uppvuxen i Jönköping, utbildad i Stockholm på förberedande konstskolor och Konstfack. Målningarna görs främst med akrylfärg på canvasduk och ofta många lager ovanpå varandra. Målningarna kan vara abstrakta, föreställa landskap eller stadsbilder. Det som förenar dem är de glada färgerna och ljuset. Emma målar även hon alltid på intuition och det finns aldrig en klar bild över hur verket skall bli före det är färdigt. En resa Emma finner drivande, spännande och otroligt rolig.

Både Anette och Emma Leder workshops i måleri, Anette i Varberg och Göteborg, Emma i Stockholm och Jönköping.

Varmt välkommen till deras första gemensamma utställning!

Vernissage fredag 6:e okt kl 13-19

lör-sön kl 11-16
mån-ons kl 11-18

Detta bildspel kräver JavaScript.

www.patternplan.se
www. instagram.com/patternplan
https://www.facebook.com/ patternplan

www.emmawineus.com
www.instagram.com/emmawineus_art 
https://www.facebook.com/emmawineus.creativeart