Kärleken är evig 24 – 31 juli

Posted in Tidigare utställningar i urval

Kärleken är evig 24 – 31 juli

Kärleken är evig – en glas- och fotoutställning på Galleri Movitz under Stockholm Pride.

Vi samlar tre kvinnliga konstnärer under vårt tak. Till utställningen Kärleken är evig har de valt ut verk för att visas under Stockholm Pride.

Kärleken är evig är en utställning som fokuserar på kärleken till konsten, hantverket och i detta fall fotografi samt glaskonst, där den röda tråden finns i det personliga, det avskalade, så som färg, form och det mest fundamentala; glädjen.

 

Sara Lundkvist, glaskonstnär:

Mitt konstnärskap kretsar kring ett forskade inom olika fenomen och faktorer inom materiella kulturer där jag använder mig av konsthantverk att undersöka och förstå våra relationer, betydelser och traditioner till ting med sociala aspekter ur ett icke-normativt perspektiv. Som konsthantverkare har jag ett intresse av att studera och förstå materiella kulturer och kreativa tillvägagångssätt som ofta ifrågasätts av sin autenticitet, värdering och estetik där jag i min praktik ifrågasätter normstrukturerna inom hantverks och konsthantverksscenen.

 

Catarina Harling, fotograf:

När jag fick erbjudandet att ställa ut fotografier under Stockholm Pride, så kom jag att tänka på de bilder av kvinnliga musiker och konstnärer som jag fotograferat genom åren. Gemensamt för alla dessa kvinnor är att de skapat musik, bilder och konst som har berört mig, stärkt mig, tröstat mig. Fått mig att vara modigare än jag egentligen vågat. Det handlar om kvinnor som använder sin kreativa kraft för att lyfta andra, och ofta med ett tydligt ställningstagande för mänskliga rättigheter. Jag tänkte det kunde vara fint att berätta det, hur viktig konsten varit för mig. Att ställa ut dessa bilder skulle då bli en hyllning till dessa kvinnor, och ett sätt att ge tillbaka.

 

Maria Östlin, fotograf:

Fotograf Maria Östlin har alltid velat göra världen vacker. Rätta till det som är fel, ta fram det som är fint. Det har hon inte gjort. Istället har hon gått in i sin egen skörhet. Och vågat vara i den. Det är genom den och inte genom kameran som hon ser andras skörhet. Och känner med den. Och tar fram den. Rädslan, sorgen, nakenheten, ensamheten, kärleken.

Därför ser man inte alltid vilken känd person det är som Maria Östlin har porträtterat.

För hon har inte porträtterat den kända personen. Hon har porträtterat människan.

Det är vackert på riktigt. /Magda Gad, Årets journalist

 

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sara Lundkvist