Posted in Tidigare utställningar i urval

Målat och bränt

15-20 september

 

De två Konstnärerna Kerstin Törngren Lind och Erland Törngren är tillbaka på Galleri Movitz med en ny spännande samlingsutställning denna höst.

Det keramiska och det måleriska uttrycket får än en gång mötas i en konstnärlig dialog

om färgens visuella och sinnliga natur kontra skulptural materialitet och form.

Eftersom deras respektive tekniker skiljer sig sker dialogen kring just det mötet men också beröringspunkterna som kanske kan vara en nyans, eller en linje i rummet som sammanfaller med en i planet, eller det fria fältet av färg med kritans direkta lekfullhet. Poesin som tyst gömmer sig i det enkla gör att utställningen blir en sorts dans av en konstnärsduo som jobbar nära varandra men ändå separat som konstnärsindivider med sina respektive uttryck.

Erland: Jag använder vattenlöslig oljefärg och arbetar med penslar och palettkniv. Ibland tar jag till plastkort, tvättsvamp, diskborste, torkduk, hushållspapper, såpa eller andra redskap för att bearbeta den målade duken och locka fram det oavsiktliga. Det fungerar som en sorts framkallningsbad där motivet framträder bit för bit tills helheten känns riktig. Det har blivit en bild.

Kerstin: Mitt uttryckssätt är den japanska bränningstekniken raku. Det är i sig en teknisk definition, men lika mycket ett sätt att tänka. En öppenhet för det oväntade och en nyfikenhet inför vad slumpen har att ge. En oväntad glasyreffekt, en fin krackelering, något som gör föremålet helt unikt. I år har jag också börjat måla med oljepastellkritor. Det ger mig en möjlighet att spela ut färger mot varandra.

Missa inte en underbar utställning som tar sin början med smygvernissage fredag 15/9 kl 12-17

Vernissage lördag 16/9 kl 12-17

söndag t.o.m onsdag kl 12-17

Varmt välkommen!