Posted in Tidigare utställningar i urval

Vatten, pigment och ljus

17 – 21 mars

 

Målningar från tre akvarellkonstnärer möts i denna utställning och bildar ett samtal kring de som förenar; konsten och viljan att uttrycka naturen med vatten, pigment och ljus.

 

 

 

 

Daniel Luther målar främst fåglar och naturskildringar. Den finns en tydlig harmoni i bilderna som väcker känslor och talar till betraktaren men mer som en viskning än ett tydligt budskap. Det poetiska och öppna är närvarande i alla Daniel’s bilder.

I Tina Thagesson’s akvareller är ljuset alltid närvarande. Djuren är i hennes bilder huvudpersonerna och det är också de som betraktar oss –  istället för tvärtom. Den humoristiska och varma tonen förstärker känslan av en underliggande verklighet, som att huvudpersonen i bilden vill att vi ska stanna upp och se oss själva med ett leende.

David Meldrum gör sina skisser och målar på plats i naturen nära motivet. David kommer ursprungligen från Irland men har bott i Sverige sedan 1990. Idag fångar han den svenska naturen i sina akvareller – gärna skärgårdsmotiv med båtar och röda stugor. Kroki och det figurativa är också ett inslag i Davids’s konstnärskap.

Vernissage lördag 17 mars kl 11

Öppettider
Lördag- Söndag: kl 11-17
Måndag- Onsdag: kl 12 -19

Under Måndag till Onsdag kommer David och Daniel att måla akvarell i Galleriet.