Posted in Uncategorized

Tre temperament

 

24 – 29 mars

 

Ylva Classon

Målandet tog en ny riktning och fart under tidigt 80-tal då hon studerade på Gerlesborgsskolan i Stockholm. I sin ateljé i Täby uttrycker hon sig primärt i en naivistisk tradition, där färgpennan, akvarell, keramik och olja är viktiga verktyg. Inspirationen kommer från konstnärer som Marc Chagall, Bror Hjort och Vera Nilsson m.fl. Hon har ställt ut på Liljevalchs Vårsalong, Norrtälje konsthandel mm. samt deltagit i ett flertal separat- och samlingsutställningar i Stockholmstrakten.

Medlem i Roslagsmålarna och Konst i Roslagen

www.ylvaclasson.se

 

Agneta Bjerin har målat de senaste 20 åren och gått kurser för olika konstnärer däribland Steven Taipale. Hon målar främst i olja där hon försöker utforska former och stämningar – för ljus, mörker, skuggor och skiftningar. Hon har tidigare deltagit i ett antal samlingsutställningar, bl. a hos Roslagsmålarna.

www.15december.se

 

Gudrun Alvebro’s målande har vuxit fram från hennes tid som förskollärare. I sitt arbete med barnen växte det fram en respekt för bildspråket som gav henne en ny syn på hennes eget skapande.  Gudrun arbetar främst i olja men även collografi som uttryck. Hon försöker hitta det inre flödet som ett barn som målar utan krav. Gudrun är autodidakt men har gått kurser i bland annat Collografi för Fia Kvissberg på Grafikens Hus i Södertälje.

Medlem i Roslagsmålarna och Karbygrafikerna på Karby gård i Täby

Art Tour International  NewYork

Utställningar:

Grafiken Karbygård

Agora Gallery New York april juni 2015

Ferarra Italien aug 2015

Har ställt ut digitalt i:

Maimi USA dec. 2015, 2016, 2017

samt deltagit i ett flertal separat- och samlingsutställningar i Stockholmstrakten

www.gudrunalvebro.com

 

Vernissage lördag 24 mars kl 12-17

Söndag – onsdag kl 12 -18

Torsdag kl 12 – 14

Varmt välkommen!