Boost arbejdsmiljøet på kontoret med god indretning

"
n

Kategori

Udgivet

1 nov, 2021

Et godt arbejdsmiljø er meget mere end bare de fysiske rammer på kontoret, men det er et godt sted at starte. At skabe et funktionelt og behageligt kontormiljø kan bidrage til den overordnede arbejdsglæde, fordi fokus flyttes fra det upraktiske og uinspirerende ved kontoret, så medarbejdere kan bruge mere energi på at samarbejde og klare deres opgaver.

Tips og tricks til at skabe et mere indbydende arbejdsmiljø

Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, når det gælder indretningen af et arbejdsmiljø, fordi der er mange mennesker at tage højde for. Har du lyst til at forbedre det fysiske miljø på kontoret, er der her fem aspekter, du bør overveje:

  • Ergonomiske møbler: Kontorarbejde kan være usundt for kroppen, fordi man ofte er stillesiddende i lang tid, mens man kigger ind i en skærm. Her kan ergonomiske møbler hjælpe med at sikre, at medarbejdere ikke belaster deres kroppe, når de arbejder på kontoret. Vælg eksempelvis at inkorporere hæve-/sænkeskriveborde i arbejdsmiljøet.
  • Specialiserede områder: Det kan være svært at høre sine egne tanker på grund af mange lyde. Du undgår let dette, når du skaber specialerede områder på arbejdspladsen, så eksempelvis telefonopkald, møder og samarbejdsprojekter får deres egne rum, mens mere stille arbejde er i et andet område.
  • Snacks og drikke: Når du indretter kontoret, er det en god ide at inkorporere en eller flere stationer, hvor medarbejdere kan hente sunde snacks og drikke. Dette bidrager til at holde medarbejdere friske og glade i løbet af arbejdsdagen.
  • Planter og kunst: Hvem kan lide et kedeligt kontor? Du skaber let et mere inspirerende arbejdsmiljø ved at inddrage flotte planter og interessant kunst, når du indretter.
  • Belysning: Når det gælder kontoret, er den rette belysning vigtig. Det skal både være funktionelt, så medarbejdere kan se, hvad de arbejder på, men lyset skal også være behageligt at være i. Leder du efter en flot og funktionel lampe, bør du overveje den ikoniske PH-lampe. Udover at gøre det lettere at se, bidrager lampens stilfulde design også til at gøre de fysiske rammer mere spændende at se på.