Din krop taler, selv når du er stille

"
n

Kategori

Udgivet

25 aug, 2021

Din krop har det med at snakke konstant, selvom du ikke siger noget som helst. Kroppen har nemlig sit helt eget sprog. Det er det, der bliver kaldt for kropssprog. Dit kropssprog er nøjagtigt lige så vigtigt at tage i betragtning som de ord, der kommer fra dig. Det kan derfor være en fordel at tage et kursus i kropssprog, hvis du vil have det optimale ud af din kommunikation.

Hvad er kropssprog?

Kropssprog er kroppens nonverbale kommunikation. Det er elementer såsom din kropsholdning, dine ansigtsudtryk, dine øjenbevægelser og dine gestus. Dit kropssprog er altid vigtigt, når du er sammen med andre mennesker.

Brug dit kropssprog effektivt

Det er særdeles vigtigt, at du er opmærksom på dit eget kropssprog, hvis du gerne vil være sikker på at kommunikere noget på den mest optimale måde. Hvis dine lyttere, tilhørere, publikummer, medarbejdere, ledere eller andre rent faktisk skal lytte til dig, er dit kropssprog en yderst vigtig faktor.

Skal du ofte præsentere noget for andre, bør din præsentationsteknik være i dens bedste form. For når du præsenterer noget for andre, bliver du afkodet af modtagerne. Disse modtagere vurderer dig ud fra helhedsindtrykket. Det vil sige alt det, som du udtrykker med dine egne ord og dit kropssprog.

Dit kropssprog bærer på informationer

Menneskers kropssprog bærer på vigtige informationer. Ud fra en persons kropssprog kan du rent faktisk ofte vurdere, om personen kan lide eller ikke lide dit budskab. Du kan derfor også bruge dit kropssprog bevidst og aktivt, når du fremlægger noget for andre.