Er du håndværker? Sådan øger du sikkerheden!

"
n

Kategori

Udgivet

4 jan, 2023

 Som håndværker ved man, at arbejdsulykker desværre kan ske. For at sikre, at man undgår skader, er det vigtigt at tage forskellige forholdsregler. Her kommer nogle råd til, hvordan du som håndværker øger sikkerheden.

Hav det rette værktøj og benyt det korrekt

Sørg altid for at bruge de korrekte værktøjer, så du ikke kommer til skade. Brug også altid beskyttelsesudstyr, som for eksempel ørepropper, øjenbeskyttelse og handsker, når du arbejder med skarpe rundsavsklinger.

Hvis du arbejder med en rundsav, skal du sørge for at holde godt fast i, så det ikke glider ud af hænderne, mens du arbejder. Sørg for at tjekke at savklinger er skarpe og på god stand, inden du begynder at arbejde med dem. Hvis savklingen er slidt eller skæv, bør du skifte den ud, da det kan medføre ulykker.

Hav en vis standard for ryddelighed

Hold det arbejdsområde, hvor du arbejder med savklinger, rent og ryddeligt. Dette vil reducere risikoen for ulykker. Læs også altid producentens sikkerhedsanvisninger, når du bruger en rundsav eller savklinger. Det vil hjælpe dig med at undgå alvorlige skader. Følg også altid anvisningerne på din arbejdsplads, og overhold de arbejdsmiljømæssige regler.

Arbejd aldrig alene

Undlad at arbejde alene – dette vil øge chancen for at få hjælp, hvis ulykker skulle ske. Brug også arbejdstøj, der passer til dine arbejdsopgaver, såsom handsker, høreværn og åndedrætsværn. Husk at tage små pauser undervejs og pas på, at du ikke overbelaster dig selv.

Tag relevante kurser

Derudover er det en god idé at tage kurser, der handler om sikkerhed på arbejdspladsen. På den måde kan du lære om alle de forskellige forholdsregler, som du skal tage for at undgå ulykker. Du er allerede godt på vej til at arbejde med en vis sikkerhed, når du følger disse gode sikkerhedsråd.