Er jeg berettiget til en arbejdsskadeerstatning?

"
n

Kategori

Udgivet

29 nov, 2021

Hvis du hører ordet arbejdsskadeerstatning, kan det være, at du tænker, at sådan en erstatning kun er berettiget til lønmodtagere. Men det er ikke helt rigtigt. 

Rent faktisk kan selvstændigt erhvervsdrivende også være berettiget til sådan en arbejdsskadeerstatning. Det samme gør sig gældende, hvis du har udført frivilligt arbejde for en forening eller for venner. 

Hvornår er det muligt at få en arbejdsskadeerstatning?

Har du været udsat for en arbejdsskade i forbindelse med dit arbejde, kan du være berettiget til at få en arbejdsskadeerstatning. Men hvornår er det en arbejdsskade? Det er en arbejdsskade lige så snart, at skaden er sket på selve arbejdspladsen eller som følge af dit arbejde.

Er der tale om en arbejdsskade, kan den ske på mange forskellige måder. Det kan eksempelvis være på grund af en ulykke på arbejdet. Derudover kan det også være en skade, såsom rygproblemer, der er kommet på grund af en uhensigtsmæssig stilling.

En advokat kan føre din sag for dig

Når du skal i gang med din sag, bør du overveje at få en advokat til at hjælpe dig. Det skal naturligvis være en advokat, der er ekspert inden for området. Men er det overhovedet nødvendigt med en advokat, tænker du måske?

Det kan helt klart anbefales at få hjælp fra en advokat, da der findes et utal af lovregler, som du på ingen måde har styr på. Ydermere kan du være sikker på, at din sag bliver anmeldt korrekt. Sidst men ikke mindst vil din advokat styre al kommunikation og sørge for, at alle frister bliver overholdt.