Føler du dig stresset? Tegn på at du lider af stress

"
n

Kategori

Udgivet

25 aug, 2021

Vi lever i en verden, hvor stress næsten er uundgåeligt. Fordi teknologien skaber den forventning, at vi er til rådighed for andre 24 timer i døgnet, kan balancering af vores forpligtelser og håndtering af stress virke umuligt.

Men hvis du føler dig stresset, er det vigtigt, at du tager disse tegn alvorligt. Desuden skal du lave en handlingsplan, der hjælper dig med at reducere din stress. Denne handlingsplan kan indeholde forskellige metoder, så du kan vælge dem, der passer bedst til dig og dine behov.

Få støtte fra dit supportnetværk

Alle bør have mennesker i deres liv, der er positive påvirkninger og støtter dig i dine svære tider. Det kan være venner, familiemedlemmer, kolleger m.m.

Hyg dig med sjove aktiviteter

Dit arbejde kan være sjovt, men alle har brug for hobbyer, der ikke har noget med dit arbejde at gøre. Hvad hjælper med at lette dine bekymringer? Disse aktiviteter kan omfatte alt lige fra læsning til dans, havearbejde, brætspil, træning osv.

Få nok søvn

Hvis du får cirka 8 timers uafbrudt søvn om natten, vil du være i stand til at tænke mere klart, koncentrere dig bedre m.m. Sørg for, at du prioriterer din søvn, så du får nok hver nat.

Tal med en psykolog

Det er ikke altid nok at tale med venner og familie. I stedet kan du få hjælp fra en psykolog, der er specialiseret inden for stress. En psykolog til stress vil lytte til dig og kan vejlede dig til et mere stressfrit liv.