Forskellen på operationel- og finansiel leasing

"
n

Kategori

Udgivet

29 apr, 2021

Er du på udkig efter en ny firmabil til din virksomhed? Så skal du overveje leasing af firmabil hos Fleggaard-leasing.dk. Når du som virksomhedsejervælger at lease en bil, er der overordnet to forskellige måder, som du kan lease på. De to måder er operationel- og finansiel leasing.

Operationel leasing

Ved operationel leasing afholder forhandleren eller leasingselskabet alle driftsudgifter i kontraktperioden, da der som en del af ydelsen er tilknyttet en serviceaftale. Du betaler blot en engangsydelse ved udleveringen, og derefter en fast månedlig ydelse for leasing af bilen.

Du har altså god budgetsikkerhed, da du ikke har nogle uforudsete udgifter i forbindelse med bilen. For eksempel vil aftalen ofte dække, at du kan køre forbi værkstedet og få påfyldt sprinklervæske, olie mv., mens du selv skal afholde udgifter til benzin. I forhold til reparation af skader på bilen, så er det et privat anliggende, som skal dækkes af din forsikring, og dermed ikke er dækket af din leasingaftale.

Når leasingperioden er slut, skal du aflevere bilen tilbage, og du kan nu frit vælge, om du vil købe eller lease en ny bil – eller ingen af delene. Du har altså ingen forpligtelser i forhold til bilen efter endt leasingperiode.

Finansiel leasing

Som udgangspunkt er finansiel leasing kun en finansieringsform, hvor du i princippet får finansieret din bil gennem et leasingselskab. Dette kan være et godt alternativ til et traditionelt billån. Modsat operationel leasing står du selv for service og vedligeholdelse i kontraktperioden.

Denne leasingform er typisk billigere, men du har derimod mindre budgetsikkerhed, da der kan komme uforudsete omkostninger.

Hvis du vælger finansiel leasing, forpligter virksomheden sig til at købe eller finde en køber til bilen efter endt leasingperiode.