Gør dine kunder trygge

"
n

Kategori

Udgivet

30 sep, 2022

Når man er selvstændig, er der virkelig kun en ting, der bør bekymre dig, og det er dine kunder. Dine kunder er grunden til, at du får mad på bordet og tøj på børnene. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ordentligt ind, hvordan du plejer dine kunder allerbedst.

 

En ordentlig kundeservice danner selvfølgelig grundlaget for kundepleje, men andre ting spiller også ind. Du vil også gerne kunne vise dine kunder, at der er styr på forretningen, når de kommer ind til dig.

 

Æstetik har betydning

Vi kender alle den der lokale kiosk med halvtomme hylder og beskidt gulv, hvor man nogle gange kan spotte en dumpet smileyrapport oppe i hjørnet. Det er ikke et sted, vi som kunder føler os særligt sikre.

 

Om du har en forretning eller et kontor, hvor du møder kunderne, er lige meget. De samme principper for ordentlighed gælder begge steder. Der skal være rent og ryddeligt. Hvis kontoret eller butikken flyder, begynder dine kunder at tro, at det samme gør sig gældende for, hvordan du driver din forretning.

 

I virkeligheden starter det visuelle udtryk på ydersiden. Dine kunder ser ydersiden af din forretning, før de ser indersiden. Har du derfor en bygning med rødalger løbende op ad væggene og skrald på parkeringspladsen, starter du med en lavere forventning, end hvad godt er.

 

Ryd op

Sving derfor en kunst mindst en gang om ugen, for at fjerne cigaretskodder. Du bør også overveje professionel facaderensning, hvis dine vægge er meget beskidte.

 

Når det kommer til kundepleje, må du ikke blive nærig. Det kan godt være, at facaderens er en dyrere post, end du kunne håbe på, men du skal betragte det som en investering. Kunder lægger ikke mærke til, at du gør det, men de ser, hvis du ikke gør det.