Har jeg brug for en 3D printer?

"
n

Kategori

Udgivet

30 nov, 2021

Alt hvad der har med teknologi at gøre går stærkt, det ved de fleste, og det gælder i høj grad også den teknologi der bruges, når det handler om at kunne printe i 3D. Denne nye fantastiske verden indenfor print, giver dig pludselig nye uanede muligheder, som for blot få år tilbage, krævede nogle yderst komplicerede maskiner. 

 

I dag er teknologien kommet langt, og det er i dag muligt at printe i 3D derhjemme, fordi de populære maskiner er kommet ned i et prisleje, som gør at alle har mulighed for at være med. 

 

Forskellige materialer

Skal du i gang med at printe en model i en 3D printer derhjemme, har du udover en god maskine/printer, også brug for det materiale, som gør det muligt for dig bygge selve modellen. Til det skal du bruge pla, som også kaldes for filament. Filament ligner lidt til forveksling en lang tynd ledning, de findes i et væld af forskellige farver, lige fra skønne farver i æblegrøn, neon og himmelblå, til metallic og forskellige guld og sølv farver. 

 

Hvad er PLA?

Pla er nemt at bruge, det koster heller ikke så meget, og så kan det printe meget nøjagtig. Materialet er kendt for den gode kvalitet, samtidig med at materialet er genanvendeligt, og vigtigst af alt, biologisk nedbrydeligt. 

 

Pla er et af markedets mest miljøvenlige filamenter, fordi materialet primært er lavet af biologiske materialer, såsom majsstivelse og sukkerrør. Hvilket blandt andet også betyder at materialet afgiver en sødlig duft, når du printer.