Hvad er en god leder?

"
n

Kategori

Udgivet

18 okt, 2022

At være leder, betyder utrolig mange ting. Det er selvfølgelig forskelligt, hvilke ting du skal tage stilling til som leder, alt efter hvilket firma eller hvilken afdeling, du er leder for.

 

Fælles er det dog, at det kræver disciplin, erfaring, forståelse og ikke mindst udvikling, at være en god leder. Derudover er det selvfølgelig også din personlighed og dine værdier der spiller ind og kommer til udtryk i dit lederskab.

 

Det er vigtigt, at dit eget selv er med i de beslutninger du træffer og i dit lederskab. Meget lederskab handler om, at du skal stole på din egen kunnen.

 

Lederskab skal udvikles

Som beskrevet, er det en del af det at være leder, at man konstant må udvikle sit felt, for at være en dygtig leder.

 

Lederskab forandrer sig ikke kun med dig som leder, men ordet får også en helt ny betydning i hele samfundet, i og med der er et foranderligt syn på, hvad lederskab er og hvad det bør være. Ordet lederskab udvikler sig – og det skal du også som leder.

 

Tag på kursus i lederudvikling 

Du kan tage på et kursus hvor du får redskaber til at udvikle dine kommunikationsevner, som er en stor del af det, at være leder. Du skal hele tiden være i kontakt og kommunikere med folk, og dine kommunikationsevner skal derfor være rigtig gode. Det handler mest om, at du som leder skal kunne sætte sig i andres sted og ikke fordømme.

 

Du kan tage på et aktiverende kursus i lederudvikling, hvor der er fokus på at balancere den personlige udvikling med sociale evner og kommunikative kompetencer. Du får mulighed for praktisk træning.

 

På den måde er dit lederskab i udvikling, hvilket som sagt er en rigtig stor del af det at være leder.