Hvad kan jeg gøre ved larmende hvidevarer?

"
n

Kategori

Udgivet

3 okt, 2023

Har du lagt mærke til, at dine hvidevarer er begyndt at larme mere? Det kan være, at din vaskemaskine, din tørretumbler eller din opvaskemaskine ikke er lige så støjsvag, som den plejer at være. Hvad kan du så gøre ved det? Du kan selv prøve flere ting, hvis du oplever, at en af dine hvidevarer larmer en del. Læs med videre her.

Tjek at maskinen står i vater

Først og fremmest kan du tjekke, om maskinen står for tæt på en væg, et skab eller lignende. Derudover bør du undersøge, om din maskine står i vater. Står den ikke helt lige, kan maskinen begynde at vibrere på en måde, der ikke er hensigtsmæssig, så der bliver skabt mere støj.

En afkalkning kan muligvis hjælpe

Du kan ydermere prøve at afkalke din vaskemaskine eller opvaskemaskine. Hvis der er en kalkaflejring, kan det nemlig føre til en øget støj fra maskinen.

Få fingrene i vibrationsdæmpere

Endnu en mulighed er, at du investerer i vibrationsdæmpere, hvis du oplever, at din vaskemaskine larmer en hel del. En vibrationsdæmper kan være med til at mindske maskinens rystelser, så der ikke er lige så meget larm. Er du på udkig efter vibrationsdæmpere, kan du nemt og hurtigt købe dem på nettet.

Sørg for at der ikke er noget i klemme et eller andet sted

Du kan også prøve at tjekke, at der ikke sidder noget i klemme et sted. Det kan for eksempel være, at der er faldet noget ned bag ved din maskine.