Hvornår skal du bruge din fagforening?

"
n

Kategori

Udgivet

14 apr, 2021

Du ved måske, at det er en god idé at være medlem af en fagforening – men ved du egentlig hvorfor? For selvom det går meget godt i dit liv på arbejdsmarkedet, og du ikke har nogle synderlige kriser, så kan du faktisk bruge din fagforeningen på mange fornuftige punkter! I dette indlæg kommer vi med nogle eksempler på, hvornår du kan drage fordele af dit medlemskab til en fagforening.

Jeg skal skifte job – hvad skal jeg være opmærksom på?

Det er altid dejligt, når du har landet et nyt job, og i den forbindelse er det ikke til at komme udenom den ansættelseskontrakt, som du skal underskrive. Din fagforening kan hjælpe dig med at læse din ansættelseskontakt igennem, så du kan underskrive den med ro i maven. Samtidig kan du også bruge fagforeningen som hjælp til at få skrevet din opsigelse til din gamle arbejdsgiver.

Jeg er blevet opsagt, og jeg synes ikke, at det er rimeligt!

Hvis du står i den uheldige situation, kan du tage kontakt til din fagforening, som kan hjælpe dig med din sag – hvis den ikke er givet på et ordentligt grundlag. Samtidig er du ofte medlem af din a-kasse samme sted som din fagforening, og derfor kan de også hjælpe dig med, om du kan få dagpenge.

Jeg synes, at det er uoverskueligt at få overblik over min lønseddel – stemmer den?

Din fagforening er ekspert i at tjekke din lønseddel! Der kan nemlig nemt ske fejl, og din fagforening kan tjekke din lønseddel igennem, så du kan være sikker på, at du får den korrekte løn.