Kom billigt i gang som iværksætter

"
n

Kategori

Udgivet

30 sep, 2022

I Danmark har vi en stolt tradition for at kaste os ud i forretningseventyr. Det er som om, at der en indre rebel i mange af os, som nægter at blive lønmodtagere.

 

En forretning kan være mange ting. Måske vil du starte et magasin, en webshop eller et rengøringsfirma. Det betyder også, at etableringsbudgettet for din nye virksomhed varierer meget alt efter, hvilken retning, du går.

 

Men hvis du skal til at starte virksomhed et sted, hvor du skal bruge et kontor, kan du læse med her, for et par gode sparreråd.

 

Køb brugt

Inventar er en dyr post at kaste sig ud – især hvis du selv har tænkt dig at rive filmen af møblerne. Det kan derfor være en rigtig god idé at købe sit inventar brugt. I det fleste tilfælde kan du slippe afsted med meget gode resultater, selvom der har været en tidligere ejer.

 

En brugt kopimaskine har for eksempel mange gode år tilbage.

Gør selv praktiske ting

Når du starter som virksomhed, kan det være fristende at hyre en medarbejder til at lave mondæne ting som rengøring osv. Men det koster mange penge, at få folk til at gøre ting, du med garanti selv har tid til i løbet af dagen.

 

Få indarbejdet nogle gode rutiner i forhold til det praktiske. Vask dine kopper op, når du har drukket din kaffe og sving støvsugeren, når du har ti minutter mellem møder.

 

Brug praktikanter

Ulønnede praktikanter er virksomheders bedste ven. Du skal ikke betragte det som moderne slavehandel, da unge mennesker under uddannelse også ofte higer efter arbejdserfaring og pynt på CV’et.

 

Så længe du som tak for den gratis hjælp lover at udbyde et kontormiljø, hvor praktikanten kan lære, og giver et overdådigt anbefalelsesbrev den anden vej forbliver I venner.