Kom godt i gang med metalsløjd

"
n

Kategori

Udgivet

15 jan, 2022

De fleste personer af en vis alder kender vel følelsen af at stå i sløjdlokalet på folkeskolen. Duften af brændt træ fra loddekolben, den tørre fornemmelse af savsmuld i luften og den hårde hud på hænderne efter stolt at have fremstillet en knagerække. Det var et dejligt afbræk fra hverdagens akademiske sprog.

Der er ingen grund til, at det skal være slut, bare fordi, du nu er blevet voksen. Men hvis du har et hjem med stor udeplads, som en gårdsplads eller en større baghave, kan det være sjovt at kaste sig over et større projekt.

Her er metalsløjd en fantastisk hobby. Det er en rå hobby, der kræver kræfter, ild og stål. Fordelen ved metalsløjd er, at du kan skabe nogle meget holdbare produkter, der tåler de danske forhold. Men hobbyen er også en kende mere omfattende, end almindelig træsløjd.

Det er større og kraftigere maskiner, du skal lære at lege med, og her kommer man ikke udenom, at svejsning er en væsentlig del af hobbyen. Der er flere former for svejsning, og hver slags tjener et formål bedre end andre.

Så for, at du kan være sikker på, hvad du går i gang med, er det en rigtig god idé at tage et svejsekursus inden. Sådan sikrer du også, at du svejser dine egne produkter forsvarligt og flot. Selv de flotteste produktioner bliver grimmere af en grov og ujævn svejsekant. Desuden er de flotteste produktioner heller ikke en brandskade værd.

Hobbyen er ideel til dig, der gerne vil sætte et personligt præ på dit hjem. Du kan både lave store ting som gelændere til din trappeopgang og bordstel, men også helt små produktioner som køkkenrulleholdere og hylder til din bogreal. Du bestemmer også selv om udtrykket skal være råt eller spejlblankt og rent.