Sådan får du styr på arbejdsmiljøet

"
n

Kategori

Udgivet

19 jul, 2022

Et godt arbejdsmiljø er så vigtigt, at det faktisk også er lovpligtigt. Af samme årsag eksisterer arbejdstilsynet, der kommer på uventet visit, hvis de har mistanke om, at din virksomhed slækker på sikkerheden.

 

Fundamentalt set er et godt arbejdsmiljø et sikkert arbejdsmiljø. Der skal ikke være nogen sundheds- eller ulykkesrisici for dine medarbejdere ved at møde op på arbejde.

 

Men hvis du er virksomhedslederen, der ønsker at give dine ansatte mere end minimumsindsatsen, er der mange tiltag, du kan tage.

 

Hvis først dine medarbejdere erfarer, at du går de ekstra meter for, at de har det godt, vil de garanteret belønne indsatsen med en bedre arbejdsmoral.

 

Vand og luft

De fleste af os har en arbejdsdag, der foregår indendørs. Det kan hurtigt blive tungt for hovedet, især, hvis man sidder på kontor og kigger på en computerskærm. Hjernen har brug for ilt og vand for at fungerer optimalt.

 

Vær derfor den gode leder, der opfordrer sine medarbejdere til at tage mange korte pauser, så de kan få luft til hjernen – også selvom de ikke ryger.

 

Gør det også nemt for dine medarbejdere at få sig en kop koldt vand jævnligt. Det gøres bedst ved at opstille drikkevandsfontæner rundt omkring på arbejdspladsen.

 

Psykisk arbejdsklima

Vand og luft er ikke alt.

 

Vi har som samfund efterhånden anerkendt, hvor vigtigt vores daglige trivsel er for vores helbred.

 

Sørg derfor for at skabe et arbejdsklima, hvor dine medarbejdere ikke føler, at de skal arbejde sig selv halvt ihjel, hvis de vil gøre det godt. Her er det vigtigt at italesætte pauser som en vigtig del af arbejdsdagen for både dig og dine medarbejdere.

 

For mange ansatte vil det også være betryggende at vide, at din dør altid står åben for dem, hvis de skulle tumle med private problemer.