Sådan kan du udvikle dig som leder

"
n

Kategori

Udgivet

27 feb, 2023

Rigtig mange ledere har et ønske om at udvikle sig. For ikke nok med at det er en fordel for virksomheden og de ansatte, er det ydermere en fordel for en leder både fagligt og personligt. Men hvordan kan du udvikle dig som leder?

Der findes flere forskellige muligheder, hvis du gerne vil styrke dig selv som leder fagligt og personligt. Her finder du flere tips til, hvad du kan give dig kast med.

Bliv en del af et ledernetværk eller en mentorordning

Hvis du er usikker på, hvor du skal starte, kan du vælge at blive en del af et ledernetværk eller en mentorordning. Bliver du en del af et ledernetværk, kan du få sparring fra andre ledere og få hjælp til din udvikling. 

Der findes en masse ledernetværk i Danmark, så det er bare med at finde det helt rigtige for dig. Finder du ikke det rette for dig, kan du vælge at starte dit eget, hvis du har mod på det. Det er helt op til dig og dine præferencer.

En mentorordning er ligeledes et godt bud, da du bliver sat sammen med en mere erfaren leder. Denne leder kan dele sine erfaringer med dig, hvilket kan hjælpe dig med at opnå den udvikling, som du ønsker.

Tag på et kursus i lederudvikling

En anden god mulighed er, at du tager på et kursus i lederudvikling. Der findes flere forskellige former for kurser, så det er værd at undersøge udbuddet, inden du træffer en beslutning.

Du kan eksempelvis kigge nærmere på et Stifinder kursus for at se, om det er noget for dig. Stifinder har arbejdet med lederudvikling siden 1994. De har en vision om at inspirere ledere til at udfordre og udforske deres egne holdninger samt adfærd for at blive en stærkere leder. Læs mere om Stifinder på LinkedIn.