Tips til at gøre biologiundervisningen mere spændende

"
n

Kategori

Udgivet

4 maj, 2022

Biologi, studiet af levende ting, burde ikke være kedeligt. Der er nemlig en masse spændende ting, som børn kan lære i dette fag. Hvis du gerne vil gøre undervisningen mere interessant, så er der måder at gøre dette på. Her finder du 3 forslag, der kan hjælpe dig med at gøre børn begejstrede for biologi.

  1. Brug en række forskellige undervisningsmaterialer

At sætte børnene til altid bare at læse i en lærebog fremmer nok ikke deres begejstring for biologi. Det er også de færreste voksne, der gerne vil lære på denne måde hele tiden.

Derfor er det en fordel at bruge en række forskellige undervisningsmaterialer. Der findes et hav af interessante og fantastiske muligheder, når det kommer til biologi undervisningsmateriale

  1. Engagér eleverne med eksperimenter

Biologi er det perfekte fag til at lære ting på en praktisk og ikke kun teoretisk måde.  Dette vil hjælpe dine elever med at se videnskab i aktion i stedet for blot at læse om det. 

Der findes rigtig mange sjove og nemme eksperimenter, som du kan lave med børnene. Du bør vælge eksperimenter alt efter elevernes alder, samt hvad I har gennemgået.

  1. Tilskynd til debatter og diskussion

Det er altid en fordel at lade eleverne være med til at diskutere de forskellige ting, I gennemgår. Du kan gøre det, mens klassen er samlet, men du kan også vælge at dele klassen op i små grupper.

En debat- eller diskussionstid giver eleverne mulighed for at lære af hinanden og tænke over, hvad I netop har gennemgået eller oplevet i et eksperiment. Det tilskynder til spørgsmål og tænkning.