Udlandsdansker, få dit hjem til at ligne Danmark

"
n

Kategori

Udgivet

31 mar, 2022

Vores verden bliver i stigende grad afhængige af den tiltagende internationalisering. Vi handler med hele verden som aldrig før, og nogle gange kræver det på godt amerikansk ’boots on the ground’. Virksomheder bliver nødt til fysisk at sende medarbejdere rundt i verden, hvis de vil have en bid af kagen.

 

Det har skabt en masse udlandsdanskere, der nu slår deres folder i Kina, USA osv. Der kan være mange grunde til, at man takker ja til tilbuddet om at blive sendt ud. Det kan være et karrieremæssigt godt træk, det kan være, man har familie i udlandet, eller det kan skyldes en utæmmelig eventyrlyst.

 

Fælles for dem alle er, at det til tider kan være en enorm ensom affære.

 

Langt væk fra rødderne

De færreste af os rykker i løbet af vores liv særligt langt væk fra, hvor vi er født. Måske tager vi til København og arbejder lidt, men de fleste af os vender tilbage. Udlandsdanskerne bliver revet væk fra alt, hvad de har kendt, og skal nu tilpasse sig helt nye kulturer.

 

Hvis man ikke har nogen udsigt til, hvornår man skal hjem, kan tiden føles lang.

 

Dansk hjem

Bor man selv i landet, og vil man gerne holde fast i sin danske side, er der flere ting, man kan gøre.

 

Det nemmeste, man kan gøre, er at blive ved med at bruge sit danske. Det kan gøres ved at tale sammen med andre, eller fører en dagbog på dansk.

 

Man kan også udsmykke sit hjem med ting, der minder en om Danmark. For eksempel er plakater af Danmark en god måde til at minde sig selv om den danske natur, der jo i virkeligheden er stærkt undervurderet, når man først kommer væk fra den. Hæng en bøgeskov over sengen.