Undgå kontorskader med bluelight briller

"
n

Kategori

Udgivet

25 okt, 2021

Du bør skære ned på din skærmtid. Du har formentligt hørt det før, men det er ikke helt ligetil, når man har job på et kontor, hvor meget af arbejdet foregår på en computer, telefon, tablet eller anden form for skærm.

En af grundene til, at du ikke bør kigge så meget ind i skærmen er, at lyset fra digitale skærme kan have en skadelig effekt på dine øjne. De udsender blåt lys, som kan trænge længere ind i øjet, fordi det har en kortere bølgelængde og større intensitet end andre former for lys. Du har måske oplevet at have trætte øjne eller hovedpine, når du har siddet foran en skærm i lang tid.

Pas på dine øjne på kontoret

Desværre er øjenproblemer ikke en unormal arbejdsskade blandt folk, der arbejder på kontorer. Men hvad gør man, hvis man har et job, der involverer meget skærmtid? Du finder her tre ting, du kan gøre for at passe på synet, når du arbejder:

  • Sørg for, at skærmen står 50-70 cm fra dine øjne. For de fleste betyder det en armslængde. Når du gør dette, undgår du, at øjnene anstrenges.
  • Følg 20-20-20-reglen. Når du har kigget i en skærm i 20 minutter, bør du kigge på en ting 20 fod væk (ca. 6 meter) i 20 sekunder. På den måde giver du øjnene mulighed for at slappe af.
  • Husk at blinke. Det kan lyde banalt, men når man kigger ind i digitale skærme, blinker man betydeligt mindre end normalt. Derfor er det vigtigt at påminde sig om at blinke for at undgå, at øjnene bliver tørre.

Du kan også vælge helt at mindske mængden af blåt lys, dine øjne udsættes for. Her kan bluelight-briller hjælpe!

For nyligt er bluelight-briller blevet populære, og det er der en god grund til! Det specielle ved bluelight-briller er, at de har et filter, der blokerer dele af det blå lys, digitale skærme udsender. Det betyder, at du kan fokusere mere på dit arbejde og ikke på skærmens lys.

Bluelight briller i dansk design

Hvem siger, at man ikke kan se godt ud, mens man beskytter sine øjne?

Overvejer du at anskaffe dig et par bluelight-briller, finder du en masse stilfulde designs hos HART & HOLM. Dette brand gør dig klar til en dag på kontoret med bluelight-briller i høj kvalitet, som komplimenterer enhver stil.